• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Wpływ polityki handlowej na poziom handlu międzynarodowego.

Żeby wydedukować, czym jest wino, należy rozróżnić skład jego detalów, kiedy jest winogronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z gron przed fermentacją składa się zwłaszcza z wody oraz cukrów, a też z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za ostateczny skład wina. Fermentacja procentowa przekształca wielką część cukrów z soku z winogron w trunek etylowy, lecz zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają pewny zakres degustacji wina, tak jak i obecność garbników, które znajdują się w skórce winogron i wolno je uważać za oczywisty konserwant, jaki zezwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do wina w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Wiadomości

2. Kup teraz

3. Sprawdź to

4. Subskrybuj

5. Aktualności

Categories: Biznes

Comments are closed.